Cook najbrži u utrci superveleslaloma

Prva pobjeda Kanađanina

Cook najbrži u utrci superveleslaloma

Najbrži u današnjoj utrci superveleslaloma na završnici u Meribelu bio je Dustin Cook. 

Kanađanin je do pobjede stigao s pet stotinki boljim vremenom od drugog Norvežanina Kjetila Jansruda, koji je još ranije osigurao mali kristalni globus namijenjen pobjedniku u ovoj disciplini, dok je treće mjesto zauzeo Francuz Brice Roger s osam stotinki iza Cooka.

Marcel Hirscher utrku je završio kao četvrti samo devet stotinki iza Cooka, a sa osvojenih 50 bodova praktički je osigurao četvrti uzastopni veliki kristalni globus za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa. Dvije utrke prije završetka sezone Hirscher ima 34 boda više od drugog Jansruda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.