Cortina preuzima otkazani spust u Bad Kleinkirchheimu
Foto: epa.eu

FIS odlučio

Cortina preuzima otkazani spust u Bad Kleinkirchheimu

Cortina d’Ampezzo "preuzet" će organizaciju utrke Svjetskog kupa za skijašice koja je protekle subote otkazana u Bad Kleinkirchheimu.

Svjetska skijaška federacija (FIS) odlučila je novu utrku spusta u skijalištu na sjeveru Italije zakazati za petak u 9:30, a svoju odluku zvanično je saopštila u utorak. Samo dan kasnije u italijanskom skijalištu vozit će se još jedna utrka spusta, koja je svakako bila planirana prema kalendaru FIS-a, dok je u nedjelju na programu utrka Super-G-a, takođe za dame.

Takmičenje u Bad Kleinkirchheimu proteklog vikenda moralo je biti prekinutog zbog jakog vjetra, spust je otkazan, a utrka Super-G-a prekinuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.