Crosby, Getzlaf i Giroux kandidati za MVP-a sezone

NHL objavila nominacije za najboljeg igrača sezone

Crosby, Getzlaf i Giroux kandidati za MVP-a sezone

Sidney Crosby, Ryan Getzlaf i Claude Giroux nominovani su u uži krug kandidata za Hart Memorial trofej, odnosno za najboljeg igrača sezone u NHL-u. 

Sjajni napadač Pittsburgha Sidney Crosby regularni dio sezone završio je sa 104 poena, postigao je 36 golova, dok je vodeći asistent lige sa 68 dodavanja. Bio je nazaslužniji za drugi uzastopni divizijski naslov Pingvina. 

Ryan Getzlaf je sa rekordom karijere od 31 gola u jednoj sezoni predvodio Anaheim Duckse do prve pozicije u Zapadnoj konferenciji, odnosno prve u klupskoj historiji. 

Rekord karijere po broju golova (28) ostvario je i treći kandidat za MVP-a sezone, napadač Philadelphia Flyersa Claude Giroux. Giroux je sezonu završio sa 86 poena. 

Sidney Crosby je i prošle godine bio u konkurenciji za najboljeg igrača sezone, ali je tada završio kao drugi iza Rusa Alexa Ovechkina iz Washington Capitalsa.

Izvan konkurencije ostali su Tyler Seguin i Corey Perry. Pobjednik će biti prolašen 24. juna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.