Crosby za break Pittsburgha, hat trick Tarasenka

I Anaheim na 2:0, poraz Rangersa u Gardenu

Crosby za break Pittsburgha, hat trick Tarasenka

Nakon Montreala, Anaheim je druga ekipa koja je maksimalno iskoristila domaći led u prvim utakmicama prvog kruga. Do vodstva 2:0 u seriji protiv Winnipeg Jetsa, Ducksi su stigli nakon pobjede 2:1 u drugoj utakmici.

Jetsi su dugo vodili, imali su u rukama produžetak, ali su na kraju poraženi. Adam Pardy je doveo goste u vodstvo, koje je uspio anulirati sjajnim golom Patrick Maroon sredinom treće. Kada je izgledalo da je produžetak neminovan Jakob Silfverberg je povukao jedan pak, pronašao dovoljno prostora i pogodio za pobjedu Ducksa svega 21 sekundu prije kraja utakmice. Pavelec je imao 37 odbrana, ali ni to nije pomoglo Jetsima.

Pittsburgh se nekako provukao do play offa, ali to je ekipa koja može puno više nego što je pokazala u regularnom dijelu. Na svojoj koži to su osjetili Rangersi. Sidney Crosby je preuzeo stvar u svoje ruke. Postigao je dva gola u drugoj trećini u kojoj gosti prave veliki preokret 3:1. Jedan gol je postigao
Brandon Sutter. Rangersi su smanjili preko Dericka Brassarda, ali je goste na dva razlike odveo Chris Kunitz. Sve što do kraja Rangersi napravili, bio je gol iskusnog Ricka Nasha za 3:4. Ukupno gledajući omjer udaraca na gol, golmani nisu imali previše posla. Fleury je imao 23 odbrane, Lundqvist tek 18.


Tampa je u drugoj utakmici očitala lekciju Red Wingsima, završilo je 5:1. Gosti su probali, ali golmani očito nisu imali svoj dan. Howard 11 odbrana, Mrazek 14. U takvoj situaciji, nakon dvije trećine sve je bilo jasno, jer je Tampa imala velikih 4:0. Tyler Johnson se dva puta upisao u strijelce, Filppula imao gol i asistenciju Nesterov i Stamkos po dvije asistencije.


Sudbinu Red Wingsa u drugoj utakmici je doživjela i Minesota. Vladimir Tarasenko je bio u glavnoj ulozi.
Rus je ugradio hat trick u pobjedi St.Louisa protiv Minesote 4:1.

Rezultati:

Istok:
NY Rangers - Pittsburgh 3:4 (1:1)
Tampa Bay - Detroit 5:1 (1:1)

Zapad:
St.Louis - Minesota 4:1 (1:1)
Anaheim - Winnipeg 2:1 (2:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.