Dallas bez problema sa Tampom Bay, trijumf Minnesote

NHL liga

Dallas bez problema sa Tampom Bay, trijumf Minnesote

Teme:

Rezultato 3:1 New Jersey je upisao trijumf na gostovanju kod Caroline. Dva puta Litvanac Zubrus i jednom Zajac pogodili su za zasluženu pobjedu. 

Montreal je na domaćem terenu poveo sa 3:0 protiv Detroita, gosti su potom izjednačili i meč vratili u egal, ali Montreal nije klonuo postigavši još dva pogotka za konačnih 5:3.

Dva pogotka Zuccarella nisu bila dovoljna domaćem New York Rangersu u duelu sa Ottawom. Završilo je 2:3. Dallas je ubjedljivim rezultatom 5:2 kao gost porazio Tama Bay, a Winnipeg sa 4:2 Toronto nakon što je domaćin imao prednost od 1:0 i 2:1.

Pittsburgh nije imao šanse na gostovanju kod neugodne Minnesote koja je ostvarila uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:0, dok je Los Angeles preokretom došao do 2:1 u duelu sa Vancouverom.

Nashville je bez problema rezultatom 3:0 porazio domći San Jose.

NHL liga rezultati:

Carolina – News Jersey 1:3
Montreal – Detroit 5:3
New York –Rangers – Ottawa 2:3
Tampa Bay – Dallas 2:5
Toronto – Winnipeg 2:4
Minnesota –Pittsburgh 4:0
Vancouver – Los Angeles 2:1
San Jose –Nashvile 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.