Dame u St. Moritzu, skijaši u Kitzbühelu

Utrke Svjetskog kupa do SP-a

Dame u St. Moritzu, skijaši u Kitzbühelu

Ove sedmice na programu su posljednje utrke Svjetskog kupa za najbolje skijašice i skijaše prije početka Svjetskog prvenstva koje se održava od 2. do 15. februara u Beaver Creeku.

Skijaši će svoja posljednja takmičenja do početka SP-a voziti u austrijskom Kitzbühelu. Grad u Tirolu će već u petak ugositit takmičenje super G-a, koji će se računati kao posebna utrka, ali i za super kombinaciju sa slalomom, koji će se voziti u večernjem terminu. Spust je zakazan za subotu, a slalom za nedjelju. 

Skijašice će nastaviti takmičenje u brzim disciplinama, a posljednje njihovo odredište pred početak Svjetskog prvenstva biti će švicarski St. Moritz. Spust će najbolje svjetske dame voziti u subotu, a dan kasnije je na programu utrka super G-a.

Iz FIS-a su švicarskom zimskom centru ponudili i organizaciju utrke super G-a koja je otkazana u Bad Kleinkirchheimu, ali Švicarci su je odbili zbog prevelikih troškova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.