Dara Howell najbolja u opasnom slopestyleu

Neugodni padovi obilježili takmičenje

Dara Howell najbolja u opasnom slopestyleu

Prvo zlato danas u Sočiju, osvojila je kanadska tinejdžerka Dara Howell i to u slobodnom skijanju u disciplini slopestyle.

Devetnaestogodišnja bivša klizačica, koja je vodila i nakon kvalifikacija, osvojila je impresivnih 94.20 bodova što joj je omogućilo slavlje i prije zadnjeg nastupa.Devin Logan iz Sjedinjenih Država je osvojila srebrnu medalju, dok je još jedna Kanađanka Kim Lamarre uzela broncu. Takmičenje u slopestyle obilježilo je nekoliko neugodnih padova, između ostalog i Kanađanka Lamarre, ali je na kraju osvojila medalju. Njena zemljakinja Yuki Tsubota prošla je sa puno težim povredama.

Lisa Zimmermann koja je vodeća u Svjetskom kupu, na kraju je ostala bez finala na 14.mjestu, dok je Kaya Turski pala u obe vožnje što je veliko iznenađenje s obzirom da se radi o skijašici koja je sedam puta pobjeđivala u X-gamesu.


Rezultati finala u slobodnom skijanju u disciplini slopestyle:
1 Dara Howell (Kan) 94.20 1 48.40 5 94.20
2 Devin Logan (SAD) 85.40 2 30.00 9 85.40
3 Kim Lamarre (Kan) 15.00 11 85.00 1 85.00

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.