Darya Domracheva i treći put zlatna

Bjeloruskinja izrasta u velikog junaka igara

Darya Domracheva i treći put zlatna

Fenommenalna Bjeloruskinja Darya Domracheva nastavlja osvajati zlatne medalje. Nakon što je u sprintu završila kao deveta, Domracheva je uzela prvo zlato u u dohvatnoj utrci (10km), nakon toga u pojedinačnoj utrci (15 km), dok je treće dodala danas disciplini 12.5 kilometara masovni start.

toga u pojedinačnoj utrci (15 km), dok je treće dodala danas disciplini 12.5 kilometara masovni start.
Tokom cijele utrke Domracheva je dominirala pa i jedan promašaj koji je imala nije ostavio nekog traga na njen rezultat. Na kraju je slavila u vremenu 35:25.6, ispred Čehinje Gabriele Soukalove koja je kasnila sa jednim promašajem 20 sekundi. To je prva medalja za Čehinju koja je na predhodne dvije utrke bila četvrta.

Norvežanka Tiril Eckhoff je vodila veliku borbu sa Njemicom Evom Sachenbacher-Stehle. Evi nije imala niti jedan promašaj, ali je zaostala za Norvežankom jednu sekundu. Među pet najboljih je završila i Slovenka Teja Gregorin, nije imala niti jedan promašaj, ali to joj nije pomoglo da dohvati medalju.

Rezultati:
1. Darya Domracheva (Bje)              35:25.6 (1 promašaj)
2. Gabriela Soukalova (Češ)            20.2 (1)
3. Tiril Eckhoff (Nor)                        27.3 (1)
4. Evi Sachenbacher-Stehle (Nje)      28.3 (0)
5. Teja Gregorin (Slo)                     39.4 (0).....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.