Dave Tippett novi selektor Kanade

Prije početka SP Kanada ima novog selektora

Dave Tippett novi selektor Kanade

Trener Pheonix Coyotesa Dave Tippett postao je novi selektor kanadske reprezentacije mjesec dana uoči Svjetskog prvenstva u Bjelorusiji.

Tippettu, koji je kao igrač nastupao za Kanadu na Olimpijskim igrama 1984. kao kapiten i 1992., kada je osvojio srebrnu medalju, će pomagati kolege treneri iz NHL lige Paul Maurice (Winnipeg Jest) i Peter DeBoer (New Jersey Devils).

" Kanadski hokej je ove sezone u velim zamahu i veselimo se mogućnosti da kapitaliziramo dobru formu i na Svjetskom prvenstvu u Bjelorusiji", rekao je Tippett.

Kanađani su ranije ove godine osvojili olimpijsko zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i pokušat će spojiti dva naslova. U Sočiju Kanađane je vodio trener Detroit Red Wingsa Mike Babcock.

Dave Tippett je kao igrač karijeru gradio igrajuči za Hartford, Washington, Pittsburgh i Philadelphiu. Kao trener prije Phoenixa vodio je i Dallas Starse. Sa Dallasom je tri puta zaredom ispadao u prvom krugu, jednom je igrao polufinale i jednom finale konferencije. Sa Coyotsima ima jedno konferencijsko finale. Posljednje dvije sezone je ostao bez play offa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.