Debakl Njemačke, raspoloženi Forsberg i Hall

Kompletirano drugo kolo

Debakl Njemačke, raspoloženi Forsberg i Hall

Uzbuđenja se na Svjetskom prvenstvu hokejaša nastavljaju. Za razliku od prva dva dana, ovaj put nije bilo iznenađenja. U grupi A smo imali potop Njemačke, težak poraz Austrije i očekivano slavlje Švicarske. U grupi B su Slovaci nakon produžetka dobili Bjelorusiju, Finci su ostavili Dansku na nuli, dok je Rusija bila bolja protiv Slovenije.

Filip Forsberg je bio nezaustavljiv kontra Austrijanaca. Uz hat - trick, mladi Forsberg je dodao i jednu asistenciju za slavlje Šveđana 6:1.

Međutim, ono što su prošli Austrijanci je ništa u poređenju sa havarijom Njemačke. Reprezentacija koja je uzela tri boda protiv Francuske je u susretu sa Kanadom bukvalno razbijena. Taylor Hall je zabio tri gola, Cody Eakin dva, dok je Matt Duchene sakupio tri asistencije uz gol za konačnih 10:0.

U istoj grupi Švicarci su dobili Francuze 3:1. Kod vodstva Švicarske 2:1, Francuzi su povukli Hueta sa gola, što je kaznio Reto Suri 54 sekunde prije kraja.

Slovenci su opet ostali kratkih rukava. Kovalchuk, Kulyomin i Dadonov su se pobrinuli za vodstvo Rusije 3:0. Zahvaljujući Kopitaru i Panceu, Slovenci su nakon dvije trećine bili na -2. Dadonov i Sabolič su postigli po jedan gol na obe strane i Rusi su dobili Sloveniju 5:3.

Slovaci su nakon produžetka uspjela slomiti Bjeloruse. Sergei Kostitsyn je doveo Bjeloruse u vodstvo, ali je vrlo brzo uzvratio Andrej Meszaros. Isti igrač postiže još jedan gol i to nakon minute i 55 sekundi igre u produžetku.

Na kraju dana, Finci su ostali dovoljno čvrsti protiv Finaca. Sva tri gola su Finci postigli u drugoj četvrtini. Jokinen, Pesonen i Barkov su se po jednom upisali, Pekka Rinne je bio u elementu, zaustavio je svih 16 udaraca.

Grupa A:
Švedska - Austrija 6:1
Kanada - Njemačka 10:0
Švicarska - Francuska 3:1

Grupa B:
Rusija - Slovenija 5:3
Slovačka - Bjelorusija 2:1 (produžetak)
Finska - Danska 3:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.