Detroit i Buffalo u produžetku do pobjede

NHL liga

Detroit i Buffalo u produžetku do pobjede

Teme:

Dva od četiri meča igrana noćas u NHL ligi riješena su tek u produžetku. Buffalo je kao domaćin u produžetku bio bolji od Bostona rezultatom 5:4. 

Domaći tim je u egal utakmici do izjednačenja stigao u posljednjem minutu regularnog dijela, a do pobjedničkog pogotka nakon 20 sekundi igre u produžetku.

Detroit je na gostovanju kod Montreala vodio sa 1:0 također do posljednjeg minuta, a onda je za 1:1 pogodio Gionta. Konačnih 1:2 u produžetku je postavio Nyquist.

Preokretom je do gostujuće pobjede došao i Los Angeles na gostovanju kod Colorada. Završilo je rezultatom 6:4. Domaćin je imao prednost od 4:2, a u drugoj polovini druge trećine, odnosno trećoj trećini uslijedio je uraganski pohod gostiju i preokret za konačnih 6:4.

Minimalnu pobjedu ostvario je Vancouver kao domaćin nad St. Louisom, a jedini pogodak na utakmici postigao je Hansen polovinom trećeg perioda.

NHL liga:

Buffalo – Boston 5:4
Montreal – Detroit 1:2
Colorado – Los Angeles 4:6
Vancouver – St. Louis 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.