Detroit i Toronto igrali pred 105.000 gledalaca

Oboren svjetski rekord

Detroit i Toronto igrali pred 105.000 gledalaca

Teme:

Susret NHL-a na stadionu Michigan u Ann Arboru između Detroita i Toronta posmatralo je 105.491 gledalaca u šestom izdanju Winter Classica NHL lige, što je novi svjetski rekord kada je riječ o jednoj hokejaškoj utakmici.

Dosadašnji je rekord držala utakmica između univerzitetskih timova Michigan i Michigan State koju su 2010. godine na ovom istom stadionu, najvećem u SAD-u, gledale 104.173 osobe.

Ovogodišnji je Winter Classic odigran u pravom zimskom ugođaju u sveučilišnom gradu Ann Arboru kraj Detroita, pa je tako trebalo čistiti i snijeg s leda, a na kraju pobjeda je nakon boljeg izvođenja penala pripala gostima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.