Devilsi kobni za lidere
Devilsi zaustavili San Jose

NHL sezona

Devilsi kobni za lidere

Veliki derbi NHL-a odigran je u Newarku, gdje je New Jersey ugostio i nadigrao San Jose Sharkse. Tako su se Devilsi pokazali kobnim za vodeće sastave lige s obzirom da su prije nekoliko dana pobijedili i Boston Bruinse.

Utakmica u Newarku obilovala je preokretima, a zaključena je golom Clarkson koji je tri i po minute prije kraja pogodio za 6:5.

Istim rezultatom završen je meč u Detroitu gdje su Avsi slavili protiv Detroita. S obzirom da je susret završen neriješeno, te da u produžetku nije bilo golova ušlo se u seriju penala, da bi odluka pala nakon petog izvođača. Tada je Leopold pogodio mrežu “crvenih krila” za veliko slavlje Colorada.

Veliku pobjedu ostvarila je Philadelphia. Flyersi su u Madison Square Gardenu nadigrali Rangerse sa 5:2, a sve je bilo riješeno već na polovini susreta kada je na semaforu stajalo 5:0. Goroux, Richards, Carle, Metropolit i Knuble pogodili su domaću mrežu, da bi poraz donekle ublažili Korpikoski i Žerdev.

Rezultati
NY Rangers - Philadelphia 2:5, New Jersey - San Jose 6:5, Florida - Washington 2:4, Detroit - Colorado 5:6 (pen.), Buffalo - Carolina 0:3, Anaheim - Atlanta 4:8, Vancouver - Montreal 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.