Dobri nastupi Muzaferije, loši Škipina i Đukić

Zimske olimpijske igre

Dobri nastupi Muzaferije, loši Škipina i Đukić

Dž. Mrakić

Drugog dana Zimskih olimpijskih igara za mlade (YOG) nastupe je zabilježilo troje bh. sportista.

Značajne rezultate ostvarila je Elvedina Muzaferija, naša predstavnica u alpskom skijanju, koja je danas nastupila u dvije discipline. Nakon što je jutros u super-veleslalomu završila na 22. mjestu u konkurenciji 41 takmičarke, Muzaferija je i popodne ostvarila dobar rezultat.

U konkurenciji 35 takmičarki u kombiniranom slalomu, naša predstavnica nastup je okončala na 16. mjestu.

Pored Muzaferije, od bh. predstavnika nastupili su još Boris Škipina i Teodora Đukić u biatlonu, međutim oni se nisu proslavili.

Đukić, iako sa 26. najboljim vremenom, u sprintu na 6 km završila je tek na 48. mjestu od 49 takmičarki, dok je Škipina bio nešto bolji i u sprintu na 7.5 km i nastup je završio na 47. mjestu u konkurenciji 50 takmičara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi