Dodjeljene olimpijske stipendije

Dodjeljene olimpijske stipendije

A. Beganović

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine danas je potpisao ugovore o olimpijskoj stipendiji za Vancouver 2010. iz programa olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Stipendije je dobilo sedmero bh. sportaša koji su ispunili normu za OI u Vancouveru ili od kojih se to očekuje, a visina stipendije je 1.500 američkih dolara.

Stipendisti MOK-a do OI-a u Vancouveru bit će: Marko Rudić (alpsko skijanje), Igor Lajkert (alpsko skijanje), Žana Novaković (alpsko skijanje), Maja Klepić (alpsko skijanje), Nemanja Košarac (skijaško trčanje), Mladen Plakalović (skijaško trčanje) i Tanja Karišik (biatlon).

Po riječima predsjednika Olimpijskog komiteta BiH Siniše Kisića, MOK nije dodijelio stipendiju potencijalnom bh. olimpijcu Edinu Brankoviću (brzo klizanje). No, OKBiH će, po Kisićevim riječima, iz svog budžeta dodijeliti stipendiju mladom bh. klizaču u visini stipendija za ostale sportaše. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.