Domracheva odnijela pobjedu u Oberhofu
Foto: epa.eu

Utrka masovnog starta na 12,5 km

Domracheva odnijela pobjedu u Oberhofu

Bjeloruskinja Darya Domracheva trijumfovala je u u utrci masovnog starta na 12,5 kilometara u Oberhofu, u okviru četvrtog takmičarskog vikenda Svjetskog kupa.

Domracheva je utrku okončala sa četiri promašaja, a već u prvoj seriji morala je odvesti dva kaznena kruga. Ipak, na kraju je sa gotovo 15 sekundi prednosti osvojila prvu poziciju ispred Veronike Vitkove, koja je tek dva puta bila neprecizna. Treće mjesto je osvojila Norvežanka Tiril Eckhoff sa zaostatkom od 21.70.

Četvrta poziciji pripala je Finkinji Kaisi Mäkäräinen, prvoplasiranoj u okviru Svjetskog kupa, koja je utrku, baš kao i pobjednica, otvorila sa dva promašaja, koja su je na kraju zajedno sa nesto sporijim gađanjem koštala pobjedničkom podijuma.

Jana Gerekova koja nije imala nijedan promašaj utrku je završila kao peta, a vrijedi napomenuti da je današšnja ppobjeda za Domrachevu bila treća u ovoj sezoni.

Svjetski kup, Oberhof (12,5 km masovni start):
1. Darya Domracheva (BLR) 42:36.60 / 2+1+0+1
2. Veronika Vitkova (CZE) +14.90 / 1+0+0+1
3. Tiril Eckhoff (NOR) +21.70 / 1+1+0+0
4. Kaisa Mäkäräinen (FIN) +25.90 / 2+0+1+1
5. Jana Gerekova (SVK) +36.20 / 0+0+0+0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti