Ducksi u produžetku slomili Chicago, blizu velikog finala

Vodstvo Anaheima 3:2 u finalu Zapada

Ducksi u produžetku slomili Chicago, blizu velikog finala

Hokejaši Anaheim Ducksa stigli su na korak do velikog finala, tamo gdje su bili 2007. godine.  U petoj utakmici finala Zapadne konferencije na svom ledu Ducksi su svladali Chicago Blackhawkse sa 5:4 u produžetku, za vodstvo u seriji 3:2. Bila je ovo treća utakmica u ovoj seriji koja je odlučena u produžetku i prva koja je otišla na stranu Anaheima iako su domaćini mogli i ranije zaključiti priču. 

U razmaku od samo 32 sekunde Cam Fowler i Ryan Kesler postižu po gol za 2:0 vodstvo Ducksa, dok je 

Sami Vatanen dodao jedan za velikih 3:0 nakon prvih dvadeset minuta.  Chicago se vratio u igru s dva gola u drugoj trećini koje su postigli Teuvo Teravainen i Brent Seabrook. Kada je Patrick Maroon nešto više od pet minuta prije isteka vremena postigao gol za 4:2 činilo se kako je utakmica bila odlučena. Međutim Blackhawski se nisu predavali predvođeni kapitenom Jonathanom Toewsom  koji je s dva gola u posljednje dvije minute vratio svoju ekipu u život.

Posebno je efektan bio gol za 4:4. kada je 48 sekundi prije kraja u trenucima kada su gosti bili bez golmana na ledu. Ipak, da ne dođe do velikog preokreta u prvoj se minuti produžetka pobrinuo Belesky. Nakon kontre Ducksa Ryan Kesler je šutirao, Crawford je odbranio, ali je na odbijeni pak naletio Belesky  nakon samo 45 sekundi prvog produžetka. Andersen je imao 24 odbrane, Crawford dvije manje. Matt Beleskey i Jonathan Toews su trenutačno na sedam postignutih golova u play offu. 

Finale, Zapad:

Anaheim - Chicago  5:4 (produžetak) 3:2 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.