Ducksi za trećinu postigli šest golova i ponovo slavili

Anaheim sa San Joseom najbolji na Zapadu

Ducksi za trećinu postigli šest golova i ponovo slavili

U najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu sinoć je odigrano sedam utakmica, a najveću pažnju na sebe su privukli hokejaši Anaheima. 

Ducksi su nastavili niz pobjeda i protiv Colorada, ali njihova sinoćna druga trećina jedna od najboljih ikad viđenih u NHL-u. Colorado je vodio sa 1:0 nakon prvih 20 minuta, a onda su Ducksi u drugom periodu postigli čak šest pogodaka, što im je donijelo pobjedu od 6:4. 

Kyler Palmieri je za samo 47 sekundi postigao dva pogotka, Jonas Hiller je skupio 34 odbrane, , pa su sada Ducksi vodeća momčad Zapadne konferencije sa 95 bodova. Isti broj bodova imaju i San Jose Sharksi, ali Sharksi imaju utakmicu više. 

Momčad iz San Josea je sinoć na gostovanju u New Yorku kod Islandersa slavila pobjedu rezultatom 4:3. Antti Niemi je skupio 35 odbrana, dok su Joe Thornton i Martin Havlat nastavili postizati pogotke iz utakmice u utakmicu.

Calgary je slavio u Dallasu sa 4:3, Detroit je na domaćem ledu opravdao epitet favorita protiv Edmontona 2:1, Florida je sa 5:2 savladala New Jersey, Rangersi su u Winnipegu savladali Jetse sa 4:2, dok je iznenađenje večeri priredio Nasville pobijedivši Blackhawkse u Chicagu sa 3:2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.