Ducksima jedan gol dovoljan za novu pobjedu

U NHL-u sinoć odigrane četiri utakmice

Ducksima jedan gol dovoljan za novu pobjedu

Nakon završenog Olimpijskog turnira najbolji svjetski hokejaši vratili su se redovnim obavezama u NHL-u. Sinoć su odigrane četiri utakmice. 

Vodeći tim lige Anaheim upisao je novu pobjedu, ali nije briljirao. Iako imaju fantastičan napadač, Ducksi su sinoć postigli samo jedan pogodak koji je bio vrijedan pobjede. Andrew Cogliano je već u 4. minuti utakmice pogodio za pobjedu Ducksa 1:0 protiv St. Louisa, a ostatak posla je odradio Jonas Hiller sa 18 odbrana. 

Jedna od najlošijih ekipa lige Buffalo Sabres odigrala je konačno jednu dobru utakmicu. Nakon dvije trećine igre rezultat meča protiv San Josea bio je 1:1, a onda je Buffalo u posljednjoj trećini postigao tri gola za pobjedu 4:2. Junak meča bio je švedski golman Jhonas Enroth sa 36 odbrana. 

Identičnim rezultatom 4:2 pobjedu je upisao i Colorado protiv Phoenixa. Semyon Varlamov je imao 40 odbrana, od čega čak 18 u posljednjoj trećini, Gabriel Landeskog je postigao jedan pogodak i dodao dvije asistencije za pobjedu Colorada, dok je kod Coyotesa jedini raspoložen za igru bio Shane Doan sa dva pogotka. 

U posljednjoj sinoćnjoj utakmici Minnesota je nakon boljeg izvođenja penala savladala Vancouver sa 2:1. Justin Fontaine je u sedmoj seriji penala pogodio za veliku pobjedu Wilda, ujedno i jedinu gostujuću pobjedu sinoć. 

NHL rezultati:

Anaheim - St. Louis 1:0

Buffalo - San Jose 4:2

Colorado - Phoenix 4:2

Vancouver - Minnesota 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije