Dvojica pobjednika, Svindalu mali kristalni globus

Spust u Kvitfjellu

Dvojica pobjednika, Svindalu mali kristalni globus

Norvežanin Kjetil Jansrud i Austrijanac Georg Streitberger podijelili su pobjedu u sedmoj trci spusta za skijaše okviru Svjetskog kupa voženu u norveškom Kvitfjellu.

Ova utrka je prvobitno iz Garmischa prebačena u St. Moritz, ali nakon što se ni tamo nije uspjela održati, prebačena je u Norvešku. Ipak, ni vremenski uslovi u Kvitfjellu nisu bili idealni, pa je utrka zbog snijega i slabe vidljivosti značajno skraćena.

Ovakve okolnosti rezultirala su da je utrka na kraju imala dva pobjednika. Jansrud i Streitberger stigli do cilja u identičnom vremenu 1:05.72, pa su podijelili prvo mjesto, dok je treći s 12 stotinki zaostatka bio Amerikanac Travis Ganong. 

I za Jansruda i za Streitbergera je ovo premijerna pobjeda u spustu u Svjetskom kupu. Norvežanin od ranije ima jedno slavlje u super G-u, a Austrijanac dva u istoj disciplini.

Drugoplasirani iz generalno poretka Svjetskog kupa Aksel Lund Svindal zavrio je na petoj poziciji kojom je osigurao mali kristalni globus, a u generalnom poretku Marcel Hirscher mu sada bježi 13 bodova.

Svjetski kup skijaša, spust u Kvitfjellu:
1. Kjetil Jansrud (NOR) 1:05.72
Georg Streitberger (AUT) 1:05.72
3. Travis Ganong (SAD) +0.12
4. Erik Guay (KAN) +0.23
5. Aksel Lund Svindal (NOR) +0.37

Poredak u spustu:
1. Aksel Lund Svindal (NOR) 485
2. Hannes Reichelt (AUT) 360
3. Patrick Küng (ŠVI) 261
Kjetil Jansrud (NOR) 261
5. Erik Guay (KAN) 257

Ukupni poredak Svjetskog kupa:
1. Marcel Hirscher (AUT) 955
2. Aksel Lund Svindal (NOR) 942
3. Alexis Pinturault (FRA) 774
4. Ted Ligety (SAD) 629
5. Felix Neureuther (NJEM) 551

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.