Eric Frenzel donio Njemačkoj peto zlato u Sočiju

Sjajan nastup njemačkog nordijca

Eric Frenzel donio Njemačkoj peto zlato u Sočiju

Njemački nordijac Eric Frenzel osvojio je zlatnu medalju u nordijskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. 

Frenzel je nakon skoka imao 131,5 bodova, dok je u trčanju na 10 km ostvario vrijeme 23:50.2, što je za četiri stotinke bilo brže vrijeme od drugoplasiranog Japanca Akita Watabea. Bronzu je osvojio Norvežanin Magnus Krog koji je za pobjednikom zaostao osam sekundi. 

Nijemac je u Soči stigao kao prvi favorit za zlato, a odličnim nastupima u skokovima i trčanju taj epitet je u potpunosti opravdao. 

Frenzel je prije četiri godine u Vancouveru osvojio bronzanu medalju u štafeti 4x5 kilometara, a današnje zlato mu je prvo u karijeri, a peto za Njemačku na ovim Olimpijskim igrama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.