Fak može nastupati za Sloveniju
Fak će nastupati za Sloveniju

Trakavica završena

Fak može nastupati za Sloveniju

M. Maksimović

Bivši hrvatski reprezentativac u biatlonu Jakov Fak u srijedu je dobio slovensko državljanstvo, što bi mu trebalo omogućiti da za Sloveniju nastupi već na uvodnoj utrci Svjetskog kupa u švedskom Oestersundu, objavio je Slovenski biatlonski savez.

"Fak je od Hrvatskog biatlonskog saveza dobio ispisnicu o čemu je kao i o Fakovu novom državljanstvu obaviješten Međunarodni biatlonski savez, te ne vidimo prepreke za njegov nastup u Švedskoj, rekao je na konferenciji za novinare dužnosnik Slovenskog biatlonskog saveza Peter Zupan.
On je izrazio zadovoljstvo takvim ishodom višemjesečne neizvjesnosti oko Fakova prijelaza, dodajući da Fak s ostalim članovima slovenske ekipe u Švedsku odlazi u petak. "Danas sam dobio slovenski pasoš, čime je moja priča konačno riješena. Ne očekujem dodatne zaplete i vjerujem da ću moći nastupati od početka sezone", rekao je Fak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.