Fannemel je novi, a Prevc bivši svjetski rekorder
Foto: epa.eu

Norvežanin nadletio Slovenca

Fannemel je novi, a Prevc bivši svjetski rekorder

Peter Prevc je subotu na takmičenju Svjetskog kupa u skijaškim letovima u norveškom Vikersundu postavio novi svjetski rekordu skijaškim letovima. Slovenac je stari rekord letom od 250 metara popravio za 3,5 metra.

Već je u nedeljnim kvalifikacijama Rus Dimitry Vassiliev "nadletio" Slovenca letom od 254 metra, ali zbog kontakta njegovih ruku i snijega njegov rekordni let nije priznat kao novi svjetski rekord. U istim kvalifikacijama je Prevc doživio nezgodan pad prilikom doskoka.

Ipak, ovo što nije uspio ruski letač, kasnije jeste domaći takmičar. Anders Fannemel je fantastičnim letom od 251,5 metara popravio Prevcov svjetski rekord star samo jedan dan za 1,5 metar.

Nakon novog rekorda je zaletište letaonice u Vikersundu skraćeno sa sedme na šestu kapiju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.