Fenninger: Mislila sam da ću završiti na stražnjici
Foto: epa.eu

Nakon drugog zlata na SP-u

Fenninger: Mislila sam da ću završiti na stražnjici

Anna Fenninger se u četvrtak navečer po centralno-evropskom vremenu okitila drugom zlatnom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Vailu/Beave Creeku. Austrijanka je ovoga puta bila najbrža u veleslalomu, a zlato je osvojila sa 1,4 sekunde prednosti u odnosu na Viktoriju Rebensburg.

"Ovo je stvarno super, preplavile su me emocije. Ovo što se desilo gotovo da je nevjerovatno. Dala sam sve, sve sam i pobijedila", istakla je Fenninger nakon osvajanja svog trećeg svjetskog zlata u karijeri.

Dvadesetak sekundi prije cilja Austrijanka je napravila jednu veliku grešku, a svima na stazi je stao dah. Ipak, Anna se uspjela iščupati iz teške situacije.

"Imala sam tu veliku grešku i znala sam da će me koštati velikog gubitka vremena, tako da sam u dnu staze morala riskirati sve. Kada sam prošla ciljnu liniju i vidjela rezultat, bilo je nevjerovatno", rekla je Anna, te dodala:

"Kada se desila pomislila sam 'sada ću završiti na stražnjici'".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.