Fenninger: U srednjem dijelu staze nisam bila tako dobra

Nakon pobjede na Pohorju

Fenninger: U srednjem dijelu staze nisam bila tako dobra

Nakon uspješnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Vailu/Beaver Creeku austrijska skijašica Anna Fenninger nastavila je i sa sjajnim nastupima u utrkama Svjetskog kupa.

Sjajna Austrijanka je slavila u slovenskom Pohorju u utrci slavila je ispred Viktorije Rebensburg i Tine Weirather.

"Nikada čovjek ne može tačno znati kako će mu staza tog dana leći, ali sam osjetila da u srednjem dijelu staze nisam bila tako dobra", kazala je Anna nakon pobjede, te dodala:

"U posljednjem dijelu staze sam ponovo sve riskirala i na sreću sam našla pravi ritam".

U generalnom poretku Svjetskog kupa Tina Maze bježi Anni Fenninger za 84 boda, dok je u pretku veleslaloma preuzela vodeće mjesto od svoje zemljakinje Eve-Marije Brem.

"To je nešto sasvim posebno, to je nešto što mi je uvijek cilj. Još dvije su utrke preostale do kraja sezone, mora sve biti idealno kako bi na kraju trijumfovala", kazala je Fenninger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.