Finci četiri utakmice bez primljenog gola

Danci iznenadili Norvežane

Finci četiri utakmice bez primljenog gola

Nakon subotnjih utakmica situacija na Svjetskom prvenstvu je sve zanimljivija, pogotovo u grupi B gdje su bodovno poravnate tri selekcije. Rusija, Finska i SAD imaju po 12 bodova, dok je četvrta Bjelorusija sa deset.

Finci su u grupi B nadigrali Slovačku 3:0, sva tri gola su postignuta u posljednjih deset minuta. Joonas Donskoi je bio strijelac za 1:0. Šest minuta kasnije vec je bilo 2:0 (Aaltonen), nakon čega je posao dovršio Komarov sedam sekundi prije kraja. Utakmica protiv Slovačke bila je četvrta zaredom u kojoj je mreža Finaca ostala netaknuta. U pet utakmica Finci su primili tek pet golova.

Norvežani su protiv Danske imali priliku da eventualnom pobjedom osiguraju opstanak, ali su oni
ubjedljivo poraženi od Danske 1:4.  Važan gol je postigao Daniel Nielsen za vodstvo Danske 2:1, 24 sekunde prije kraja prve trecine. U drugoj je Frederik Storm povisio na 3:1, dok je konačnih 4:1 postavio Julian Jakobsen.

Švedani su se mucili protiv Švicarske, ali su što je najvažnije za njih, ostvarili pobjedu. Elias Lindholm je doveo Švedsku u vodstvo, Simon Bodenmann je vratio utakmicu na početak na otvaranju treće trećine.
Utakmica je otišla u produžetak. Tamo su Švicarci ostali sa čovjekom manje, što je kaznio Filip Forsberg 17 sekundi kasnije.

Latvija se pobjedom protiv Austrije 2:1, napokon pomakla sa posljednjeg mjesta. Austrija je vodila do 32.minute, nakon cega je stigao preokret Lauris Darzins je izjednačio, dok je gol za pobjedu Latvije postigao Kaspars Daugavins nakon samo 33 sekunde igre u produžetku.

Grupa A:
Švedska - Švicarska 2:1 (produžetak)
Latvija - Austrija 2:1 (produžetak)

Grupa B:
Danska - Norveška 4:1
Finska - Slovacka 3:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.