Flamesi preokretom do prve pobjede protiv Ducksa

Minesoti prijeti metla

Flamesi preokretom do prve pobjede protiv Ducksa

Tek u trećoj utakmici polufinala konferencija, hokejaši Anaheima su doživjeli prvi poraz u play offu. Iako su bili blizu dvadeset sekundi do sedme vezane pobjede. 

Brandon Bollig je na asistenciju Masona Raymonda postigao gol za vodstvo Calgaryja nakon brze akcije i asistencije Masona Raymonda. Ducksi su izjednačili relativno brzo, Patrick Maroon je na drugoj stativi dočekao pak Ryana Getzlafa. Getzlaf je počeo akciju i kod drugog gola nakon što je ukrao pak Brodieu u trećini domaćih, gol postiže Corey Perry.

Katastrofalnu grešku Lindholma kaznio je Joe Colborne za 2:2, ali su gosti opet na kraju druge trećine vodili 3:2 (Matt Beleskey). Taj rezultat je stajao na semaforu sve do dvadeset sekundi prije kraja, kada na noge domaće navijače podiže Johnny Gaudreau. Gol odluke postiže Mikael Backlund nakon četiri i pol minute igre u produžetku. Andersen je na golu Ducksa imao 17 odbrana, Karri Ramo jednu više. 

Chicago Blackhawksi prijete metlom Minesoti. Patrick Kane je zaslužan za jedini gol nakon šest minuta igre dvoboja u Xcel Energy Centru. Crawford je sačuvao mrežu sa svih 30 odbrana.

Polufinale, Zapad:

Minesota - Chicago 0:1 (0:3)
Calgary - Anaheim 4:3 produžetak (1:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.