Francuski skijaš preminuo nakon pada na treningu

Nesreća u Kanadi

Francuski skijaš preminuo nakon pada na treningu

E. Čaušević

U vikendu iza nas desila se velika nesreća u Kanadi kada je francuski skijaš David Poisson doživio težak pad na treningu.

Poisson je trenirao na Nakiski u Kanadi kada je doživio težak pad prilikom kojeg je zadobio dosta povreda. Ovaj 35-godišnji skijaš brzo je prevezen u bolnicu, ali ljekari nisu uspjeli da mu spase život.

Iz Francuske su večeras potvrdili da je Poisson izgubio bitku, te da je preminuo nakon teških povreda koje je zadobio. Najveći rezultat u svojoj karijeri Poisson je ostvario srebrom u spustu na Svjetskom kupu 2013. godine.

Poisson se na velikoj sceni pojavio 2004. godine kao 20-godišnjak, te je uspio 11 puta da bude na podijumu i ostvari jednu pobjedu u Svjetskom kupu. Nažalost, na najgori način je prekinuta karijera ovog francuskog skijaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi