Francuz Theaux slavio nakon 33 mjeseca

Spust u Santa Caterini

Francuz Theaux slavio nakon 33 mjeseca

E. Škorić

Francuski skijaš Adrien Theaux slavio je na četvrtom spustu sezone u Santa Caterini (Italija).

Theux je iznenadio mnoge i na kraju ubjedjivo slavio treću pobjedu u karijeri, prvu nakon više od 33 mjeseca. Do nje je došao vremenom od 1:47.29 minuta.

Više od sekunde zaostatka imao je drugoplasirani Austrijanac Hannes Reichelt, dok ej Francuz Davis Pisson bio treći s vremenom 1:48.44.

Italijan Christof Innerhofer je bio četvrti s vremenom 1:48.51, a iza sebe je ostavio Austrijance Romed Baumann (1:48.67) i Vincent Kreichmayr (1:48.75). Tek na sedmom mjestu završio je Norvežanin Aksel Lund Svindal s vremenom 1:48.90. 

Svindal je na čelu generalnog poretka sa 636 bodova, 15 manje ima Austrijanac Marcel Hirscher. 

U konkurenciji skijaša Svjetski skup nastavit će se 6. januara slalomom u Santa Caterini.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.