Goleada u Coloradu, Kingsi protutnjali kroz San Jose

NHL, play-off

Goleada u Coloradu, Kingsi protutnjali kroz San Jose

Teme:

Na tri utakmice play-offa NHL lige noćas je postignuto odličnih 18 pogodaka ili tri po meču. New York Rangersi su na domaćem terenu sa 2:1 bili bolji od Philadelphije koja u finišu došla do počasnog pogotka. 

Carcilo i Pouliot su pogodili za domaćina, a Aekeson za gosta. Rangersi su tako izborili četvrtfinale nakon što su seriju od sedam utakmica sa 4:3 riješili u svoju korist. 

Najzanimljiviji meč igrali su Colorado i Minnesota, a radovali su se gosti rezultatom 5:4. Odlučujući pogodak postignut je u produžetku nakon regularnih 4:4. Upravo je ovaj gol Minnesti osigurao pobjeu potrebnu za plasman u dalju fazu doigravanja, a tamo ih sada čeka ekipa CHicago Blackhawksa. Zanimljivo je da pobjednički tim niti jednom tokom regularnog vremena nije imao prednost.

U posljednjoj utakmici serije Los Angeles Kingsi protutnjali su kroz San Jose ubjedljivo porazivši San Jose sa 5:1, te tako zazakali duel sa Anaheim Ducksima u četvrtfinalu play-offa. Domaćin je rano poveo i to je bilo sve od njih. Nakon toga uslijedili su golovi raspoloženog gosta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.