Harald Ogaard u posjeti Sarajevu

Rememeber Sarajevo

Harald Ogaard u posjeti Sarajevu

M. Skaka

Obilježavanje 25 godina od održavanja XIV Zimskih olimpijskih igara u Sarajevo je dovelo mnogobrojne prijatelje Bosne i Hercegovine.

U nedjelju, Sarajevo je imalo čast da ugosti gospodina Harald Ogaard autora „Rememeber Sarajevo". Gospodin Harold je za vrijeme održavanja XVII Zimskih Olimpijskih igara u Lillehammer, Norveška 1994 organizovao  
„SVJETLA ZA MIR U BOSNI I HERCEGOVINI".

Sa 40.000 svjetiljki uz riječi „sjeti se Sarajeva" i minutom šutnje na XVII Zimskim olimpijskim igrama 1994. u Lillehammeru privukao je svjetsku pažnju za uspostavljanje mira u Bosni i Hercegovini, domaćinu Olimpijskih i Zimskih igara 1984. u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.