Hat-trick Rusa posljednjeg dana Igara, Plakalović odustao

Cross Country masovni start 50 km

Hat-trick Rusa posljednjeg dana Igara, Plakalović odustao

Zimske olimpijske igre u Sočiju na samom su kraju, ali posljednji dan takmičenja po lijepom će pamtiti Rusi, jer su domaći takmičari u cross countryju na 50 kilometara nakon masovnog starta osvojili sve tri medalje. 

Sjajnu taktiku imali su Rusi, a tokom cijele trke držali su se pri vrhu da bi na kraju u finišu zauzeli prve tri pozicije. Alexander Legkov koji je kao lider ušao u završni sprint okitio se zlatom. Njegov reprezentativni kolega je Maxim Vylegzhanin koji je u cilju ravninu ušao kao četvrti osvojio je srebro, dok je Ilia Chernousov zauzeo treće mjesto.

Norvežanin Martin Johnsrud Sundby koji je jedini parirao sjajnim Rusima na kraju je završio kao četvrto plasirani, a "drvena" medalja teško da će mu biti neka utjeha.

Rusi su tako posljednjeg dana Olimpijade u Sočiju obradovali domaću sportsku javnost, ako ćemo reći fudbalskim žargonom ovo je gotovo bio hat-trick u sudijskoj nadokandi.

Bh. predstavnik mladen PLakalović nije uspio završiti trku, odustao je na 30 kilometru trke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.