Hegle Svendsen bez promašja do prvog mjesta

Norvežanin slavio u Sloveniji

Hegle Svendsen bez promašja do prvog mjesta

Teme:

Dvostruki olimpijski šampion sa posljednjih Zimskih olimpijskih igara iz Sočija, Norvežanin Emil Hegle Svendsen, trijumfovao je na je u utrci Svjetskog kupa u bijatlonu održanoj u Sloveniji (Pokljuka).

Noverški takmičar bio je najbržiji u utrci potjere na 12,5 kilometara, dok je na drugom mjestu sa 17,8 sekundi bio ruski takmičar Anton Schipulin. 

Današnji pobjednik utrku je završio bez ijednog promašaja pri pucanju, dok je drugoplasirni Rus ima dva promašaja. Francuz Martin Fourcade, koji je utrku završio na terećem mjestu sa 59,5 sekundi, imao je jedan promašaj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.