Hirscher: Bolje biti brz i ispasti, nego biti sedmi

Nakon ispadanja u Wengenu

Hirscher: Bolje biti brz i ispasti, nego biti sedmi

Vodeći u generalnom poretku Svjetskog kupa za skijaše, Austrijanac Marcel Hirscher, ispao je u prvoj vožnji slaloma u Wengenu.

Austrijski skijaš, osvajač Velikog kristalnog globusa u ovoj sezoni, ni ove godine je spriječen da zabilježi pobjedu u švicarskom skijalištu koja mu još uvijek nedostaje.

"Staza 'puca', a to nimalo stvari ne čini lakšima. Ipak, ja sam takav, moram reći da ću radije voziti brzo i ispasti, nego voziti polako i biti sedmi. Jednostavno sam propao na skijama, potonuo i bum. Bila je to greška, ali šta da se radi, jednostavno tako se desilo. nakon svega moram ostati pozitivan, izdvojiti ono pozitivno, a to je svakako bila brzina. Ona je bila odgovarajuća, idemo dalje", rekao je Hirscher koji još uvijek ima 212 bodova prednosti u generalnom poretku Svjetskog kupa u odnosu na Norvežanina Kjetila Jansruda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.