Hirscher i Holdener slavili u Stockholmu
FOTO: EPA

Spektakl u Švedskoj

Hirscher i Holdener slavili u Stockholmu

A. Beganović

Austrijski skijaš Marcel Hirscher, te austrijska skijašica Wendy Holdener pobjednici su paralel-slaloma koji je danas održan u centru glavnog grada Švedske Stockholma.

Slalom je vožen na 190 metara dugoj platformi, a Hirscher je u finalu pobijedio švedskog skijaša Andrea Myhrera. Austrijskom skijašu je to bila 37. pobjeda, pa se sada nalazi na šestom mjestu svih vremena po pobjedama u Svjetskom kupu.

Hirscher je ovom pobjedom povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Austrijanac ima 1145 bodova, dok drugoplasirani Norvežanin Henrik Kristoffersen ima 972 boda.

Švicarka Wendy Holdener je u finalu bila bolja od Šveđanke Fride Hansdotter, a Lara Gut i Lindsey Vonn koje se bore za veliki Kristalni globus takmičenje su okončale u osmini finala. Ameikanka drži čelnu poziciju sa 1215 bodova, 23 više od Švicarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi