Hirscher: Nisam planirao nastup u superkombinaciji

Hirscher prezadovoljan nakon trijumfa

Hirscher: Nisam planirao nastup u superkombinaciji

Marcel Hirscher je u svojoj karijeri osvojio tri velika i tri mala globusa, imao je srebro iz Sochija, zlato i srebro iz Schladminga. Od nedelje je riznica bogatija za još jedno, možda i najmanje očekivano zlato. Ono u superkombinaciji.

A osvojio ga je uz dosta sreće i odličnom slalomskom vožnjom.

"Ovo je nevjerovatno. Još prije dva dana sam razmišljao da li voziti superkombinaciju jer nisam imao pretjerano dobra vremena na treningu spusta, ali čini mi se da sam napravio pravi potez. Nakon spusta sam bio sretan što ću krenuti kao prvi u slalomu. Niko nije očekivao da mogu uzeti medalju u ovoj disciplini. Ja sam krenuo na ovom prvenstvo sa ciljem da osvojim jednu medalju, sasvim je nevažno koju i sada je stiglo zlato u superkombinaciji. Sve što napravim do kraja ovdje bit će veliki bonus" rekao je nakon utrke Hirscher.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.