Hirscher: Ovo bio perfektan vikend za mene

Pobjednik slaloma u Areu

Hirscher: Ovo bio perfektan vikend za mene

Aktuelni osvajač Velikog kristalnog globusa sjajnom drugom vožnjom slaloma Svjetskog kupa u švedskom Areu stigao je do svoje treće pobjede u ovoj sezoni.

Hirscheru je ovo bila druga pobjeda u slalomu, te druga ovoga vikenda u švedskom skijalištu.

"Presretan sam zbog pobjede, iako je ona zabilježena sa jednom desetinkom prednosti u odnosu na drugoplasiranog. Mislim da je ovo bio perfektan vikend za mene", kazao je Hirscher nakon trijumfa kojim se vratio na prvo mjesto u generalnom poretku Svjetskog kupa. 

Nakon jučerašnje pobjede austrijskom skijašu nije bilo lako odvesti još jednu utrku za novi trijumf, a staza u drugoj vožnji koju je postavio švedski trener nije bilo uopšte lagana.

Na pitanje kako je zamiljašao svoju drugu vožnju, Austrijanac je ispalio: "Zamišljao sam je upravo onako kako sam je odvezao, perfektno!"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.