Hirscher: Po treći put zaredom, nevjerovatno!
Foto: epa.eu

Treći trijumf na Sljemenu

Hirscher: Po treći put zaredom, nevjerovatno!

Marcel Hirscher, aktuelni osvajač Svjetskog kupa za skijaše, je i ove sezone u sjajnoj formi.

Austrijanac je utorak slavio u Crvenom spustu na zagrebačkom Sljemenu, čime je kompletirao treću uzastopnu pobjedu na ovom takmičenju. To mu je za rukom pošlo još samo u Adelbodenu, gdje je takođe tri godine zaredom osvajao titulu najboljeg (2012., 2013. i 2014.).

"Nevjerovatno je! Po treći put u zaredom sam slavio veliku pobjedu. Zaista je nevjerovatno",kazao je Hirscher nakon utrke, te dodao: 

"Za mene ličnu su pripreme ono što stvara razliku kasnije. Vidjeli ste koliko je staza bila zaleđena, i tako su i skijaši sa visočijim startni brojevima mogli do dobrih rezultata. Upravo zbog te činjenice želim se zahvaliti organizatorima na odlično odrađenom poslu. Atmosfera je također bila odlična".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.