Hirscher: Rado ću prihvatiti zaostatak od 0.12
Foto: epa.eu

Nakon druge pozicije u Leviju

Hirscher: Rado ću prihvatiti zaostatak od 0.12

Aktualni osvajač Velikog kristalnog globusa, Austrijanac Marcel Hirscher, nije stranac na pobjedničkom podijumu u Leviju. Pije dvije godine bio je drugi, a 2013. godine završio je kao pobjednik. 

Ovoga puta nakon sjajne prve vožnje imao je prvu poziciju, ali je na kraju sjajna druga vožnja Kristoffersena rezultirala da Austrijanac završi na drugom mjestu sa zaostatkom 0.12 u odnosu na Norvežanina. 

"Borba sa Henrikom je danas bila nevjerovatna, a na šta je on sve sposoban vidjeli smo prošle sezone u Schladmingu, kada je završio ispred mene i Felixa. Znam da svakodnevno moram pomjerati granice mojih mogućnosti kako bih mogao pratiti ove momke. On (Kristoffersen op.a) gotovo da ne pravi greške. Bilo ga je zadovoljstvo gledati kako skija, tako da ću rado prihvatiti zaostatak od 0.12", rekao je Marsel Hirscher, aktuelni osvajač Svjetskog kupa, poslije utrke slaloma u Leviju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.