Hokejaši Švedske razbili Sloveniju za polufinale
Foto: EPA

ZOI Soči 2014

Hokejaši Švedske razbili Sloveniju za polufinale

E. Škorić

Hokejaši Švedske savladali su Sloveniju sa 5:0 u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Sočiju.

Šveđani su uvjerljivom pobjedom nad Slovenijom prvi izborili polufinale. Do posljdednje trećine Švedska je imala 'samo' jedan gol prednosti (1:0), no na kraju je natrpala gol Slovenaca.

Alexander Steen je u 19. minuti, kada je Slovenija imala igrača manje na ledu, doveo Švedsku u vodstvo. Početkom posljednje dionice Daniel Sedin je povisio n 2:0, a ubrzo je Loui Eriksson postigao treći gol.

Do kraja se Carl Hagelin proslavio s dva pogotka za konačnih 5:0. Zanimljivo da je švedski golman Lundqvist imao stopostotan učinak odbrana (19/19). Šveđani su uputili čak 38 udaraca prema golu Slovenaca, koji su imali duplo manji pokušaj (19).

Švedska u polufinalu čeka boljeg iz duela Rusija - Finska. Kanada i SAD bi trebalo biti drugo polufinale. Kanađani u četvrtfinalu igraju protiv Latvije, a Amerikanci protiv Češke.

ZOI, hokej na ledu (m), četvrtfinale:
Švedska - Slovenija 5:0 (1-0, 0-0, 4-0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.