Holdener slavi zlato u kombinaciji, povreda Lare Gut

SP u St. Moritzu

Holdener slavi zlato u kombinaciji, povreda Lare Gut

Wendy Holdener nova je svjetska prvakinja u alpskoj kombinaciji.

Švajcarska skijašica slavila je danas u St. Moritzu sa ukupnim vremenom 1:58.88, ostavivši iza sebe sunarodnakinju Michelle Gisin (1:58.93) i Austrijanku Michaelu Kirchgasser (1:59.26).

Holdener je donijela prvu zlatnu medalju Švajcarskoj u alpskoj kombinaciji nakon 1991. godine, kada je trijumfovala Chantal Bournissen.

Italijanka Sofia Goggia nakon spusta je imala najbolje vrijeme, ali niije uspjela da završi trku slaloma, a na gotovo identičan način svoj nastup je završila drugoplasiana nakon prve vožnje, Slovenka Ilka Štuhec.

Veliku tragediju doživjela je Švajcarkinja Lara Gut. Ona je imala treće najbolje vrijeme u spustu, međutim, doživjela je povredu koljena na zagrijavanju pred drugu vožnju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi