Horor-pad Ondreja Bank u spustu superkombinacije
Foto: epa.eu

"Crveni rep" koban za Čeha

Horor-pad Ondreja Bank u spustu superkombinacije

Češki skijaš Ondrej Bank doživio je težak pad u utrci spusta za superkombinaciju Svjetskog prvenstva koje se održava u Vailu/Beaver Creek. 

Banku je spala skija na posljednjem terenskom skoku, a nakon užasnog pada Čeh je proklizao kroz ciljnu ravninu. U nesvjesnom stanju skijašu je odmah pružena pomoć, te je u potpunosti imobilisan, a poslije nešto duže pauze utrka je nastavljenja.

Redtail Jump, kako se zove posljednji terenski skok, bio je koban za Čeha koji je svojom glavom i licem udario o stazu pri velikoj brzini. Utrka je nastavljena, a prema prvim izvještajima Eurosporta Bank će biti prebačen u najbližu bolnicu radi ukazivanja dalje medicinske pomoći.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.