Hosp: Nisam vjerovala da mogu do pobjede

Nakon trijumfa u Aspenu

Hosp: Nisam vjerovala da mogu do pobjede

Nakon što je prvu vožnju utrke slaloma Svjetskog kupa u alpskom skijanju u Aspenu završila tek na sedmom mjestu, sa 0.82 sekundi iza vodeće Mikaele Shiffrin, Austrijanka Nicole Hosp je sjajnom drugom vožnjom zauzela najviše mjesto na pobjedničkom postolju.

Razlog više za radovanje austrijska skijašica imala je u činjenici da je svoju posljednju pobjedu u Svjetskom kupu zabilježila prije skoro sedam godina.

"Druga vožnja je bila zaista teška. Morala sam mnogo da se borim, a osjećala sam se jako umorno", priznala je Austrijanka nakon pobjede. 

Iskusna 31-godišnja skijašica već je slavila u Aspenu, ali sada već daleke 2007. godine. Te godine se okitila i pobjedom u generalnom plasmanu Svjetskog kupa, a posljednju pobjedu upisala je 2008. godine u Mariboru.

"Iza mene su jako teški periodi tokom kojih sam se borila sa brojnim povredama. Situacija se popravila prije tri godine kada sam odlučila da prestanem voziti veleslalom", kazala je Hosp.

Za dobru formu na početku Svjetskog kupa, najzaslužniji je dobar rad tokom ljeta.

"Ove godine sam se tokom ljeta osjećala odlično. Bila sam zdrava. Znam da kada skijam kao na treningu, i kada uložim dodatni trud, da tada sigurno mogu biti među top pet, možda i top tri, ali nisam vjerovala da mogu pobijediti. Jako sam sretna zbog pobjede", rekla je pobjednica utrke u Aspenu, Nicole Hosp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.