Hrvatsko skijališe Bjelolasica otvara staze
Skijalište Bjelolasica već sutra u pogonu

Hrvatsko skijališe Bjelolasica otvara staze

E. Škorić

Hrvatsko skijalište Bjelolasica sutra (petak) otvara svoje staze, nakon nekoliko tužnih sezona i sivila u koje je uvučen jedini hrvatski olimpijski centar.

Već sutra na skijalištu Bjelolasica bit će pokrenute žičare. a sezona se otvara isključivo na prirodnom snijegu.

Nažalost, hrvatsko skijalište još uvijek prolazi kroz razne državne institucije koje određuju njenu budućnost, tačnije budućnost njenih skijaša. Svi se nadaju obilnom snijegu, i vraćanje ovog skijališta na pravi put.

Padom prvog snijega ove godine, uspjela se izraditi vrlo dobra podlog, da bi poslije obilnom kišom i toplijim danima ta podloga malo i narušena. Ipak, poslije je palo 30 centimetara snijega, pa su se postigli odlični uvjeti za daljno uređivanje staze.

Prošle sedmice marljivo se  radilo na na stazama, kako bi one spremno dočekale ovaj vikend.

U pogon se puštaju sljedeće ski staze: Gomirkovica, Bjelolasica, Livade u vremenu od 09:00 do 16:00 sati.

Cijena dnevne karte za odrasle je 25 KM, dok je za djecu nešto manja, negdje oko 15 KM

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.