Huet zaustavio Kanađane, Rusi i Amerikanci siloviti

Iznenađenje na otvaranju

Huet zaustavio Kanađane, Rusi i Amerikanci siloviti

Velika senzacija se dogodila na otvaranju Svjetskog prvenstva u Minsku. U prvom susretu grupe A, Francuska je nakon penala pobijedila Kanadu 3:2. Iskusni Cristobal Huet, nekadašnji NHL golman je utakmicu zaključio sa 34 odbrane.

Prilikom raspucavanja je zaustavio sva tri penala. Pierre-Edouard Bellemare je bio strijelac pobjedonosnog gola. U regularnom toku oba gola za Francusku je postigao Teddy da Costa, dok su strijelci za Kanadu bili Brayden Schenn i Erik Gudbranson.

U drugom susretu ove grupe igrao se produžetak, Češku je spasio u regularnom toku 42-godišnji Jaromir Jagr golom za 2:2 dvije minute prije kraja. Nakon minute i 50 sekundi igre Klepis je savladao Lacoa za 3:2.

U grupi B takvih uzbuđenja nije bilo. Rusi su krenuli silovito protiv viceprvaka iz prošle godine, Švicaraca.
Alexander Ovechkin i Vadim Shipachyov su imali po gol i asistenciju za ubjedljivih 5:0. Ništa bolje od Švicaraca nisu prošli ni domaćini, Bjelorusi.

Brock Nelson (13), Jacob Trouba (35), Johnny Gaudreau (36) i Colin McDonald (38) doveli su Amerikance u vodstvo od 4:0. Andrej Stepanov (40) je u završnici druge trećine smanjio na 4:1. Trouba (55) je zatim zabio drugi gol, a Jake Gardiner (57) postavio konačnih 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.