I za kraj još jednom Holandija

Nevjerovatna dominacija Holandije u brzom klizanju

I za kraj još jednom Holandija

Sa još jednim zlatom, Holandija je zaključila svoju dominaciju u brzom klizanju zadnjeg dana na ZOI u Sočiju. Na ovim igrama, Holandija je osvojila nevjerojatne 23 medalje, a njihovi predstavnici su pobijedili su u osam od 12 disciplina. Uz još jednu medalju u brzom klizanju na kratkim prugama, Holandija je peta na tablici medalja s 8 zlata, 7 srebra i devet bronci

Osmo zlato su osigurale Marrit Leenstra,Jorien ter Mors, Lotte van Beek i Ireen Wüst koje su u finalu pobjedile Poljsku. Za ter Mors ovo je drugo zlato na ovim igrama, Ireen Wüst je danas osvojila čak svoju petu medalju u Sočiju, dok je za preostale dvije članice štafete Holandije to prvo zlato. U finalu su su Holanđanke bile brže za skoro osam sekundi, dok su Ruskinje u B finalu ostavile iza sebe Japanke na 2.84 sekunde zaostatka.


Rezultati:


1. Holandija (Marrit Leenstra,Jorien ter Mors, Lotte van Beek Ireen Wüst) 2:58.05
2. Poljska (Katarzyna Bachleda-Curus, Katarzyna Wozniak, Luiza Zlotkowska) +7.50
3. Rusija (Olga Graf, Yekaterina Lobysheva, Yuliya Skokova) 2:59.73
4. Japan + 2.84

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.