Identičan rezultat Pittsburgha i Colorada treći put u nizu
Foto: ESPN

NHL

Identičan rezultat Pittsburgha i Colorada treći put u nizu

E. Škorić

U noći s ponedjeljka na utorak odigrane su četiri utakmice doigravanja u NHL ligi...

Hokejaši Pittsburgh Penguinsa poveli su sa 2:1 u seriji protiv Columbus Blue Jacketsa nakon gostujuće pobjede 4:3. Zanimljivo, ovo je četvrti put zaredom da se meč ove dvije ekipe završava rezultatom 4:3.

Slavio je najprije Pittsburgh kod kuće, pa je istim rezultatom poražen na svom ledu, a onda uzvratio break za vodstvo u seriji. Nakon prve trećine domaći su imali kapitalnu prednost 2:0  pogocima Jeenra i Johnsona.

Smanjio je Orpik u drugoj trećini, a početkom treće Atkinson zabija za 3:1. A onda su uslijedila tri gola Penguinsa. Prvi pak je u mrežu domaćih smjestio Sutter, zatim dvije minute kasnije Stempniak zabija za izjednačenje, a Jokinen nakon akcije Malkina i Maatte zabija za veliki preokret.

Bobrovsky je imao 37 odbrana i on je bio ponajbolji u sastavu domaće momčadi. Fleury je na drugoj strani zabilježio 17 odbrana. 

Minnesota Wild je na svom ledu savladala Colorado Avalanche s 1:0. Jedini gol na meču, i to u produžetku, postigao je Granlund. Colorado je dobio prve dvije utakmice i vodi 2:1 u seriji.

Chicago Blackhawksi su pogocima Toewsa i Krugera (prazan gol) savladali St. Louis Bluese i smanjili na 2:1 u seriji. Smanjili su i Dallas Starsi protiv Anaheima Ducksa na 2:1: Domaći hokejaši su u Dallasu slavili protiv 3:0. Strijelci su bili Benn, Nichuskhkin i Garbutt. 

NHL, doigravanje:
Columbus - Pittsburgh 3:4 (2:1 u seriji)
Minnesota - Colorado 1:0 (1:2)
Chicago - St. Louis 2:0 (1:2)
Dallas - Anaheim 3:0 (1:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.