Ima li odluke o Plakaloviću i Košarcu?

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine

Ima li odluke o Plakaloviću i Košarcu?

Na današnjoj sjednici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine trebalo bi se, između ostalog, raspravljati i o postupku bh. olimpijca Mladena Plakalovića i Nemanje Košarca koji su se fotografisali u majicama optuženika za ratne zločine.

Kako nam je potvrdio član Predsjedništva OKBiH Siniša Kisić na današnjoj sjedinici u krovnom olimpijskom tijelu Bosne i Hercegovine svakako će biti riječi o sramnom postupku gore spomenutog dvojca.

Njihov postupak fotografisanja u majicama sa oslikanim likovima Vojislava Šešelja i Radovana Karadžića naišao je na osudu javnosti, ali se, barem do danas, iz Olimpijskog komiteta nisu jasno oglasili povodom ovoga.

Plakalović i Košarac trebali bi, bez ikakve sumnje, snositi posljedice, jer nošenje majica sa slikama optuženih ratnih zločinaca ne doliči nikome, a pogotovo ne sportistima koji trebaju u najboljem svijetlu predstavljati svoju državu na olimpijskim igrama.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine morao bi suspendovati Mladena Plakalovića iz bh. olimpijskog tima, a Košarcu zatvoriti vrata olimpizmu, jer njihovo ponašanje apsolutno je nedostojno olimpijskog duha i same ideje olimpizma.

Na potezu je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije