Ispraćaj mladih bh. sportista
Biatlon, disciplina koja "leži" našim sportistima

Ispred Olimpijskog komiteta BiH

Ispraćaj mladih bh. sportista

Reprezentacija BiH koja će od 14. do 21. februara u poljskom Slasku učestvovati na 9. Zimskom olimpijskom festivalu mladih Evrope danas je svečano ispraćena ispred Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.
Naša ekspedicija broji 17 članova od kojih je 11 sportista, koji će se takmičiti u alpskom skijanju, skijaškom trčanju i biatlonu.
Najbolje plasmane na Olimpijadama mladih  bh. sportisti su do sada ostvarili 2002. godine kada su u nordijskim disciplinama (biathlon) osvojili 12. i 17. mjesto.
Na olimpijadi mladih nastupiće 1.620 učesnika, od kojih 1.100 takmičara iz 47 zemalja, a takmičenja će se odvijati u zimskom centru Beskidy u devet zimskih sportova.

Najbrojniji biće, ali i sa najvećim ambicijama - Švajcarci čiji će tim brojati ukupno 103 osobe, od čega 73 sportista. Tradicionalno brojni, ali i uspješni na svim velikim takmičenjima su i Rusi, koji će i u Poljskoj imati zavidan broj predstavnika. Organizatorima su prijavili 97 članova sportske delegacija od čega 68 sportista. Najmalobrojnija biće reprezentacija Andore sa samo jednim klizačem i trenerom.

Države San Marino, Malta i Monako doputovali su sa tri osobe, a zanimljivo je da će jedna od najjužnijih zemalja u Evropi, Kipar, imati dva predstavnika u alpskim disciplinama, te dva trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.