Italijanima titula svjetskih prvaka u plesnim parovima

Svjetsko prvenstvo u Saitami

Italijanima titula svjetskih prvaka u plesnim parovima

Italijani Anna Cappellini i Luca Lanotte osvojili su naslov svjetskih prvaka u plesnim parovima na SP u klizanju u Saitami.

U jako neizvjesnom takmičenju aktuelni europski prvaci stigli su i do svjetskog zlata sa samo 0.02 boda više od srebrnih Kanađana Kaitlyn Weaver i Andrewa Pojea, te 0.06 ispred bronzanih Francuza Nathalie Pechalat i Fabiana Bourzata.

Cappellini i Lanotte su ukupno osvojili 175.43 bodova, Weaver i Poje 174.41, a Pechalat i Bourzat 175.37.

Inače, italijanski par je nakon zlata na EP u Londonu ranije ove godine na ZOI u Sočiju bio tek šesti, ali je u Saitami najbolje iskoristio izostanak zlatnih i srebrnih sa Zimskih olimpijskih igara iz Sočija, Amerikanaca Meryl Davis i Charliea Whitea, te Kanađana Tesse Virtue i Scotta Muira.

Bronzani iz Sočija, Rusi Jelena Ilinih i Nikita Kacalapov bili su četvrti u Saitami sa 174.38.

Rezultat:

1. Anna Cappellini / Luca Lanotte (ITA) 175.43 

2. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje (KAN) 175.41 

3. Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat (FRA) 175.37 

4. Jelena Ilinih / Nikita Kacalapov (RUS) 174.38 

5. Madison Chock / Evan Bates (SAD) 167.59 

6. Maia Shibutani / Alex Shibutani (SAD) 158.57

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.